Hvad sætter dit hjerte i brand?

Hvordan motiverer du dig selv til at sætte og nå nye mål?

Ofte handler de mål vi sætter os, om at lave om på noget vi synes, vi gør forkert. Vi vil tabe os i vægt, spise mere sundt, drikke mindre alkohol. Mål der ofte i starten virker realistiske og motiverende, især når de lykkes for en stund.

Men pludselig er de glemt. Løbeskoene står og ruster, vægten går den forkerte vej og det gør ondt, at dét man havde ønsket sig skulle ske. Ikke sker. Igen. Hvorfor er det sådan, hvad er det der sker? Er det dovenskab, mangel på disciplin eller noget helt andet, der gør at det ikke lykkes?

Måske motiverer vi os selv på en forkert måde!

Forskningen viser, at dér hvor vi har bedst mulighed for at skabe en effektfuld, naturlig og bæredygtig udvikling, sker ved at fokusere på det, vi allerede gør godt. Dine personlige talenter og styrker.

Til at hjælpe dig med at finde ud af, hvad dine naturlige talenter og styrker er, så tænk på hvad der sætter dit hjerte i brand? Hvad er det der får dig til at få disse følelser? Hvad giver dig et dybere samvær med andre mennesker omkring dig? Hvad er det for et emne, du ikke kan lade være med at tale om? Hvad er det, du ikke kan vente på, skal ske?

Det er en helt anden vej du skal gå, hvor du skal stoppe med at bruge dit negative mindset, der er fokuseret på at fikse problemer og al det du gør forkert, til at i stedet for at tænke og fokusere på at skabe en verden, hvor du kan tænde din sol og skinne på en måde der er unik og værdifuld.

For at gøre dette er det vigtigt at du tager dine talenter og styrker alvorligt. Intet er nemmere end at falde tilbage til det fejlfokuserede mindset. Hjælp derfor dig selv med at huske på dine talenter og styrker og dyrk dem. Skriv dem på en seddel og sæt den op på køleskabet. Mal dem og hæng dem over din seng. Dyrk dem ved at spørge dig hver aften hvordan du har brugt dine styrker i dagens løb og skriv svaret ned i en dagbog, så du kan blive endnu bedre til at aktive dem ved hver gang du får en ny opgave at spørge dig selv, hvordan du bedst muligt bruger dine styrker til at løse opgaven.

Det starter naturligvis med at du først finder ud af hvad der er dine talenter og styrker, så hvad sætter dit hjerte i brand?

Flere artikler

Kan styrkebaseret udvikling betale sig?
Gallup har undersøgt, om styrkefokus virker. Undersøgelsen inkluderede 49.495 afdelinger, med i alt 1,2 millioner ansatte, i 22 virksomheder fordelt på 7 forskellige forretningsområder i 45 forskellige lande. Læs artiklen

Det stærke team
Hvor svært kan det være at sætte fokus på styrkerne og bruge dem? Al erfaring viser, at det er svært! Og det er der mange årsager til. Først og fremmest kender de fleste af os alt for lidt til vores egne styrker. Læs hele artiklen