Styrkefokus skaber resultater

Martin Olafsen, der er elitechef i CPH Beach og Volleyball Danmark har beskrevet hvordan styrkefokus har hjulpet til med at skabe bedre resultater. “Vi er en lille idræt i Danmark og har store nationer at sammenligne os med. Det kan fjerne fokus fra egne indsatser, ressourcer og styrker. Man kan havde tendensen at spille på “den anden side af nettet” og glemme ens egen agenda og forholde sig reaktivt i stedet for proaktivt til den virkelighed man agerer i. Dette ville jeg have et opgør med i 2018. Jeg ville som elitechef begynde at skabe rollemodeller, drømme og muligheder snarere end at fokusere på modstandere og begrænsninger. Jeg mødte STRENGTHS på HR-messen i 2018 og vi besluttede at lave et forløb med udgangspunkt i deres personprofiler. Samtidigt iværksatte jeg et forløb for vores elite, hvor vi flyttede indsatser og fokus ind på os selv.”

Styrkefokus er et Mindset

“Dette Mindset ville jeg brede ud både i klub (CPH Beach) og Forbund (Volleyball Danmark) Vi gennemførte test og havde et seminar i januar 2019, hvor vi dykkede ned i os selv og jeg havde overblikket over knapt 20 atleter / ledere. Det gav straks en aha-oplevelse på både de konflikter vi havde og de lavt hængende frugter vi ikke plukkede endnu. Jeg kunne med det samme se tendenserne i atleternes adfærd afspejlet i deres styrker. Det var også tydeligt at nogle ikke brugte sig selv optimalt.”

Første medalje siden 2003

“I marts måned fik som nation vores første medalje på World touren siden 2003; en flot bronze. I august vandt vi dobbelt DM-guld, hvor det særligt vakte opmærksomhed at Københavns undertippede herrer undervejs vandt over de tre officielle landshold, der dagligt træner i Odense. To uger senere vandt vi som klub og forbund den første medalje for damer nogensinde; sølv i Belgien. Ugen efter fulgte dobbelt sølv for både damer og herrer i Rwanda og få dage senere den første guldmedalje til et dansk hold nogensinde i Oman.”

STRENGTHS hjælper med at styrke visionen

“Vi mener selv at fokus på styrker og effektive indsatser kan betale sig og vi ser frem at styrke vores sportslige vision yderligere med STRENGTHS. Næste mål er EM og OL-kvalifikation i 2020. Vi kommer fra baghjul, men er begyndt at tro på os selv samtidigt som vores hold begynder at agere på egne styrker mere end omgivelsernes pres.”

Martin Olafsen & Christian Holst

Flere artikler


Vi gør talenter til styrker
Styrkebaseret udvikling gør dig til mere af dig selv. Den gode nyhed er, at du slet ikke behøver at forandre dig. Du behøver ikke blive en helt anden for at nå dine mål og blive den bedste udgave af dig selv. Læs hele artiklen


Styrkebaseret ledelse
Et teams succes afhænger altid af evnen til at skabe resultater sammen. Gallups undersøgelser viser, at den direkte vej til at optimere og forbedre team deltagernes engagement og resultater begynder med en investering i at udvikle hver enkelt medarbejders største talenter. Læs hele artiklen